Glasatelier De Glazenmaker 
 

Op de nieuwe locatie in Geertruidenberg geef ik weer workshops glas in lood. 

Wilt u kennis maken met de wereld van glas in lood en zelf aan de slag met de materialen en gereedschappen? Dan kunt u op drie manieren deelnemen.

1. Een bescheiden mini-workshop op een af te spreken dagdeel. Dat kan op een avond zijn, op een vrijdag of zaterdag. Duur is 3 uur. (meestal met wat uitloop...) Op een avond van 18:30 uur tot 21:30 uur. Op een vrijdag/zaterdagochtend van 09:30 uur tot 12:30 uur of vrijdag/zaterdagmiddag van 13:30 uur tot 16:30 uur. Het is puur een kennismaking met het ambacht en het is een leuke activiteit samen. Ik neem u in (korte) stappen mee in de wereld van glas in lood. Thuis maakt u al een ontwerp dat u meeneemt. Uitsluitend rechte vlakken die op elkaar aansluiten. Zeker geen rondingen of ruitvormen omdat dit te tijdrovend is. Ga uit van ongeveer 10 tot 12 stukken maximaal te snijden. Voor een glas in lood paneel van ongeveer 25 x 25 cm of 20 x 30 cm. Uw ontwerp (mits haalbaar) wordt overgetrokken op een werktekening. Dan met een sjabloonschaar de mallen uitknippen. Glas uitzoeken en het snijden van de stukken, zetten in het lood, solderen en afwerken. Het werkstuk neemt u trots mee naar huis. Kosten voor deze mini-workshop zijn inclusief uitleg, koffie/thee en materialen: € 80,00 per persoon. Minimum twee en maximaal vijf deelnemers. U kunt zich aanmelden door een email te zenden aan info@glasatelierdeglazenmaker.nl en aangeven met hoeveel u wilt komen en welk dagdeel uw voorkeur heeft. Betaling gaat vooraf aan de workshop middels een factuur. 

2. Op een vaste avond, donderdagen van 19:00 uur tot 21:30 uur, een meer langdurige workshop. Minimaal zes (in principe opeenvolgende) af te spreken avonden (met uitzondering van vakanties) voor het maken van twee werkstukken. Een is een basis en de tweede is een eigen werkstuk van ongeveer 30 x 40 cm. Ik begeleid u in alle stappen van het proces. Veel uitleg en demonstratie maar vanzelf gaat u enthousiast aan de slag. U leert ook van elkaar. De werkstukken neemt u aan het einde mee naar huis. Minimum deelname drie en maximaal vijf deelnemers vanwege de ruimte en de persoonlijke aandacht in het lesgeven/begeleiden. Kosten zijn inclusief les, btw, benodigde materialen, gebruik gereedschappen en koffie/thee. Per persoon € 290,00. Betalen gaat op basis van factuur vooraf aan de workshop.

U kunt zich opgeven voor de volgende workshop. Op zes opeenvolgende donderdagavonden. 03, 10, 17, 24, 31 oktober en 07 november. Minimaal 3 en maximaal 5 deelnemers. 


3. Als u eventueel zelfstandig verder wilt werken aan eigen werkstukken na de workshop, dan kunt u op af te spreken dag/avonddelen nog verder werken aan uw eigen werkstukken. U maakt dan gebruik van het atelier en gereedschappen, koffie en thee inbegrepen. Voor advies sta ik klaar maar u werkt zelfstandig. Drie uur per af te spreken dagdeel. Materialen koopt u zelf in. Kosten per avond: € 30,00. Een strippenkaart van tien dagdelen kost € 250,00. info@glasatelierdeglazenmaker.nl  

E-mailen
Bellen
Map
LinkedIn