Glasatelier De Glazenmaker
De Glazenmaker
Reparatie algemeen
Foto's reparaties
Restauratie algemeen
Foto's restauraties
Tiffany reparaties
Opdrachtfoto's
Workshops 2019
Glas in lood
Tiffany
Foto's van cursisten
Contactformulier
Adres/openingstijden
Te koop

 

Tiffany voor beginners

Deelname inclusief les en materialen: € 190,-.

Evt. uitloopdeel € 30,00.

Docent: Henry Duijvestijn

Zes opeenvolgende donderdagavonden van 19:00 uur tot 21:30 uur. 

Start: Donderdag: Volgende workshop wordt nog overwogen.

Tiffany heeft alleen raakvlakken met glas in lood op het gebied van ontwerp, glassnijden en solderen. Verder is deze koperfolietechniek geheel anders. Het vraagt de nodige precisie en geduld zodat fijnzinnigere werkstukken gemaakt kunnen worden. Glas in lood is al eeuwenoud maar Tiffany ontstaat pas rond 1900. Overgewaaid vanuit Amerika en met name bekend van de lampen. Het is een fijne techniek waarbij hele kleine stukjes glas verwerkt kunnen worden.

Wat kunt u verwachten?

U wordt door de docent deskundig begeleid in alle stappen. Er is volop aandacht voor elkaar en elkaars werk. Naast theorie vooral veel praktisch aan het werk. Het is een intensieve workshop waarbij het zeker mogelijk is dat u wat huiswerk meekrijgt afhankelijk van werktempo en vorderingen. U werkt toe naar een eigen ontworpen MANDALA of rechthoek. het ontwerp is vrij en u dient op de eerste avond al een schets of ontwerp mee te nemen zodat beoordeeld kan worden of het haalbaar is. Niet te ingewikkeld en ook weer niet te gemakkelijk. In verband met de moeilijkheid mag het ontwerp uit niet meer dan 25 stukken bestaan. Ronde lijnen kan maar heel kleine stukken en punten zoveel mogelijk vermijden. Groottevan het werkstuk 30 a 40 cm.


Na het ontwerp en het maken van een werktekening gaat u de mallen maken, het glas uitzoeken, glassnijden, slijpen, folie omwikkelen, solderen, patineren en afwerken. Uw werkstuk mag u dan uiteraard trots meenemen naar huis. Na deze workshop heeft u uitgebreid kennis gemaakt met de techniek en de materialen. De ervaring leert dat de cursisten zeer enthousiast raken.

De workshop wordt in kleine groepen (minimaal vier en maximaal zes deelnemers) gegeven op locatie in het glasatelier, Zuidwendingerweg 96 in Nieuwe Pekela. U wordt deskundig begeleid in alle ambachtelijke stappen. Opgeven of meer informatie via info@skvs.nl :  0599-631129 of 06-24410441.

Glasatelier De Glazenmaker Glas in lood  | info@glasatelierdeglazenmaker.nl

to Top of Page