Glasatelier De Glazenmaker
De Glazenmaker
Reparatie algemeen
Foto's reparaties
Restauratie algemeen
Foto's restauraties
Tiffany reparaties
Opdrachtfoto's
Workshops 2018
Glas in lood
Tiffany
Foto's van cursisten
Contactformulier
Adres/openingstijden
Te koop

Tiffany voor beginners

Deelname inclusief les en materialen: € 190,-.

Evt. uitloopdeel € 30,00.

Docent: Henry Duijvestijn

Zes opeenvolgende donderdagavonden van 19:00 uur tot 21:30 uur. 

Start: Donderdag 15 november, 22, 29 november, 06, 13 en 20 december

Tiffany heeft alleen raakvlakken met glas in lood op het gebied van ontwerp, glassnijden en solderen. Verder is deze koperfolietechniek geheel anders. Het vraagt de nodige precisie en geduld zodat fijnzinnigere werkstukken gemaakt kunnen worden. Glas in lood is al eeuwenoud maar Tiffany ontstaat pas rond 1900. Overgewaaid vanuit Amerika en met name bekend van de lampen. Het is een fijne techniek waarbij hele kleine stukjes glas verwerkt kunnen worden.

Wat kunt u verwachten?

U wordt door de docent deskundig begeleid in alle stappen. Er is volop aandacht voor elkaar en elkaars werk. Naast theorie vooral veel praktisch aan het werk. Het is een intensieve workshop waarbij het zeker mogelijk is dat u wat huiswerk meekrijgt afhankelijk van werktempo en vorderingen. U werkt toe naar een eigen ontworpen MANDALA. Niet te ingewikkeld en ook weer niet te gemakkelijk. Grootte rond 30 a 40 cm. 


Daarna de mallen maken, glas uitzoeken, glassnijden, slijpen, folie omwikkelen, solderen, patineren en afwerken. Uw werkstuk mag u dan uiteraard trots meenemen naar huis. Na deze workshop heeft u uitgebreid kennis gemaakt met de techniek en de materialen. De ervaring leert dat de cursisten zeer enthousiast raken.

De workshop wordt in kleine groepen (minimaal drie en maximaal vijf/zes deelnemers) gegeven op locatie in het glasatelier in Nieuwe Pekela. U wordt deskundig begeleid in alle ambachtelijke stappen. Opgeven of meer informatie via info@skvs.nl :  0599-631129 of 06-24410441.

Glasatelier De Glazenmaker Glas in lood  | info@glasatelierdeglazenmaker.nl

to Top of Page