Glasatelier De Glazenmaker
De Glazenmaker
Reparatie algemeen
Foto's reparaties
Restauratie algemeen
Foto's restauraties
Tiffany reparaties
Opdrachtfoto's
Workshops 2019
Foto's van cursisten
Contactformulier
Adres/openingstijden
Te koop

Restauratie glas in lood

Als repareren geen nut heeft omdat het raam letterlijk teveel uit het lood loslaat, is restauratie (eigenlijk vernieuwing) de enige en verstandige optie. Het raam wordt volledig uit elkaar gehaald. De stukjes glas worden van lood, kit en verfresten ontdaan en goed schoongemaakt. Daarna wordt het raam opnieuw in het lood gezet, gekit en schoongemaakt. Het raam is als nieuw maar heeft zijn bekende oude uitstraling. Het zal weer tientallen jaren meegaan.

Glasatelier De Glazenmaker
Glasatelier De Glazenmaker
NH Kerk te Dearsum. Restauratie is voltooid in juni 2013.

Restauratie van oude glas in lood ramen

Restauratie van hele oude glas in lood ramen zoals in kerken, al dan niet met een gebrandschilderde voorstelling, vraagt om een hele andere benadering. Hier gaat het om het echte restaureren met onderzoek, planning en gedegen en deskundige uitvoering.

Het behoud van het specifieke karakter van de panelen, grondige en deskundige schoonmaak en het gebruiken van identiek glas is hierbij heel belangrijk. U kunt hiervoor bij mij terecht. Eventueel kan een opdracht uitgevoerd worden in samenwerking met een ander glasatelier en/of uitvoerende aannemer. 

Glasatelier De Glazenmaker Glas in lood  | info@glasatelierdeglazenmaker.nl

to Top of Page